onsdag 22 mars 2017

Läkaren har ringt: Imorse kom svaret på proverna..

God förmiddag!
Idag fick jag ett samtal från min läkare. Då berättade han att han fått svar på dom odlingar som vi tog i måndags (näsa, hals & blodprov). Svaret? Jag har gått runt i flera veckor med en bakterie som heter Moraxella catarrhalis. Det är otroligt skönt att äntligen veta vad det är som gjort att jag mått som jag har gjort. MEN det gör mig också väldigt arg och förbannad.
Onsdagen den 22 Februari var jag inne på Värnamo sjukhus för att jag hade feber, ont i halsen och att mitt nervsystem i nacke/rygg inte fungerade plus att jag hade frossa. Läkaren kände och klämde lite och skrev ut lite morfin som jag skulle ta vi behov. Det behöves maxdos kan jag säga. Han tog alltså inga prover (blod, nästa, hals - INGENTING). Några dagar funkade det med morfin och jag försökte träna igen. Men kände att kroppen inte ville som jag ville. Något var fel.
Jag gick ytterligare några dagar med det här och den 13 Mars ringde jag 1177 för att rådfråga dom vad man kan göra, för det blir ju inte bättre. Damen som svarade dumförklarade mig och tyckte att det var konstigt att jag ringde 1177 för en LITEN förkylning. När jag sa att jag haft besvären i över 2 veckor så började hon prata om att det är lätt att säga det och att hon inte alls trodde på att jag haft det i 2 veckor, och att det är säkert inte var någon större fara med mig. Jag blev nästan lite förbannad och ifrågasatte hur f*n hon kunde säga det utan att ens ha undersökt mig. Hon blev ställd och tyckte att om jag nu hade en känsla av att det var något annat så kunde jag ju alltid åka ner och sätta mig på vårdcentralen. NEJ TACK! Tror aldrig att någon tagit mig seriöst på vårdcentralen.
Jag gick hem och la mig på soffan med smärtstillande, halstabletter och nässpray, som dom tyckte på apoteket. Det gjorde mig något bättre inför helgen. Ni kan läsa förra inlägget för hur jag mådde i helgen och när det verkligen small till.

Jag är så otroligt tacksam att jag har en så fantastisk läkare hos Specialistläkargruppen Achima Care i Växjo. Det första han sa var att vi ska ta alla möjliga prover så vi får veta vad det är. Nu äter jag antibiotika i 10 dagar och sen ska allt vara borta. Men mina kära vänner... Bakterien Moraxella catarrhalis är en väldigt sällsynt bakterie. Jag vet inte om dom inom landstingets sjukvård (framförallt Värnamo sjukhus & de som jobbar på 1177) inte känner till dom sällsynta bakterierna. Jag vet inte varför man inte kan ta sig tiden att ta några enkla prover för att hjälpa sin patient. Hur svårt kan det vara?

 /M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar