onsdag 22 mars 2017

En helg fylld med glädje, kärlek och familjen - men som avslutas på värsta tänkbara sätt...

Jag har länge tänkt att jag ska skriva ett litet inlägg här. Dels om hur det var nere i Lund och dels lite ang mitt hälsotillstånd. Jag kan ju börja där jag slutade förra inlägget. För i torsdags kände jag mig helt frisk igen, så jag beslutade mig för att köra ett väldigt lugnt pass på gymmet innan jag skulle jobba några timmar. Det kändes bra.
I fredags åkte jag till Lund för att hjälpa min bror Axel och hans sambo Hanna inför dopet på lördagen. Vi var där strax efter 12 och höll på till ca kl 20. Sedan åkte jag vidare till hotellet för att bara ta det lugnt och njuta av en kväll i Elite Hotel Ideons svit. Det blev lite käk i sängen där jag kollade på tv, sedan förflyttade jag mig till badkaret för ett varmt bad.
När jag vakande upp på lördagen så tog jag det bara lugnt. Jag åt frukost och sedan la jag mig i sängen igen för att kolla på Ski Classics - Birkebeinerrennet. Det lyckades jag såklart somna ifrån. Så när jag vaknade var det lite småstressigt då jag hade planer om att hinna med en snabb shoppingrunda innan jag skulle börja fixa mig. Men jag hann!
Hela dopet och den lilla tillställningen efteråt var helt fantastisk. Brorsan och Hanna hade fixat allt så perfekt för lilla Viktor, som jag förövrigt fått äran att bli gudmor till. Det känns väldigt stort och jag är en väldigt stolt gudmor till den lilla filuren! Efter dopet åkte jag med mina föräldrar in till Grand Hotel för att umgås lite med min morfar och hans sambo, som jag sällan träffar eftersom dom bor i Norge. Där var även min Faster och hennes man. Vi hade det väldigt trevligt och det blev verkligen en toppendag! 

 En bild på mig innan avfärd mot dopet.
 En bild ifrån dopet (PhotoCred till Ida Strid)

Men så kom söndagen. Jag vaknade upp på hotellet och kände mig lite extra trött. Jag sov en extra timme innan jag bestämde mig för att käka lite frukost. Efter det var det dags för utcheckning. Jag hann med att svänga förbi brorsan en sista gång innan det var dags för hemfärd. När jag kört halvvägs så börjar jag känna mig otroligt trött, nästan lite tung i huvudet. Efter en Nocco med lite koffein i och lite mat så lyckades jag ta mig hem. Fix och trix sedan var det dags för handboll. Jag känner mig fortfarande inte sjukt, utan bara lite trött och nästan lite migränhuvudvärk.
När jag kom hem ifrån handbollen så small det till ordentligt. Huvudet exploderade jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Efter att ha kollat på allt som rullar på tvn på söndagskvällen så tog jag mig till sängen.

Igår hade jag en tid hos Specialistläkargruppen Achima Care i Växjö. Det skulle egentligen bara vara en rutinkontroll eftersom jag (som jag skrivit tidigare) äter starka mediciner, så vill dom ha koll på mina värden mm. Jag insåg redan på söndag kväll att jag inte skulle vara kapabel att köra till Växjö. Så jag ringde min underbara faster Karin som var så snäll och ställde upp. Det är verkligen GULD att ha familj som hjälper när man verkligen behöver det!
Väl framme i Växjö konstaterade min läkare att jag har en kraftig bihåleinflammation, tendens till både halsfluss & öroninflammation samt att det kan ha gått ner något i lungorna. Det var både skönt och ledsamt att få reda på det. Skönt för att jag äntligen kan få lite antibiotika och annat så att jag snart blir frisk, men också ledsamt för att jag verken kan jobba eller träna fullt ut. Allt jag kan göra är lugna promenader, tills dess att jag känner mig 110%.
Men efter två hela dagar med antibiotika så börjar det kännas väldigt mycket bättre och jag börjar se ljust på det här med tävlingssatsandet igen. Ett tag trodde jag nästan att jag skulle ge upp, men med lite peppande ord från världens finaste coach så fick jag fokuset på rätt saker igen. Vill också tacka mina underbara tjejer i teamet som har peppat mig så mycket under dessa 3 veckorna som jag knappt kunnat träna. Har alltså tränat 3 pass istället för 30.. Ja, ni förstår.

Nu hoppas jag iallafall att jag snart är 110% igen så jag kan börja träna. Jag ska försöka bli duktigare på att uppdatera bloggen nu när jag frisknar till.

/M.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar