söndag 22 mars 2015

Födelsedag. Vasaloppsveckan. Rullskidor. Ätstörningar. Årefjällsloppet.

Nu var det länge sedan sist. Jag har länge tänkt att jag skulle försöka skriva, men tiden har varit knapp. Mitt minne är ju inte det bästa så jag ska försöka att sammanfatta dom senaste veckorna med en inte allt för knäpp text.

Jag la märke till att jag inte uppdaterat bloggen sedan innan min födelsedag, så jag får ju säga grattis till mig själv, haha. Jag hade en helt underbar födelsedag uppe i Falun där jag kollade på 3 milen med mamma, pappa samt några män från Etixx. Det var helt magiskt. Stämningen och allt, det var helt super. Jag träffade även Emil Jönsson och passade på att ta en selfie med honom.
Efter en heldag på lugnet så åkte vi tillbaka till lägenheten där vi bodde. Där fick jag en underbar födelsedagspresent av mamma och pappa. Det blev en resa till London. Så jäkla fint! En mor och dotter weekend (pappa får inte följa med, hihi) 
Med lite puder på näsan och en snygg outfit så begav vi oss mot centrum för att möta upp grabbarna grus från Etixx igen. 
Kvällen började med ölprovning, vilket var väldigt spännande för en som nästa aldrig dricker öl (eller alkohol överhuvudtaget). Tro det eller ej - jag tyckte faktisk att någon av sorterna vi smakade på var god. Jag hade bestämt mig för att inte dricka så mycket, trots att jag fyllde 20. Men.. Jag började dagen med att öppna en skumpa efter att det blev norsk seger (damernas 3 mil). Sedan blev det en Smirre, kanske två. 1 stor öl innan ölprovningen. Ölprovningen. Och sedan 2 glas vitt till maten. Ni fattar. När man aldrig dricker så kände jag att det var lite väl mycket. Fyller man så fyller man. Jag hade iallafall spridit ut det på en eftermiddag/kväll. 

Vi kollade även på 5 milen dagen efter. Då var jag lagom trött i skallen. Tur att jag kunde sitta ner på läktaren! Sedan rullade bilen mot Sälen & Vasaloppsveckan. 
Jag åkte inga lopp i år. Jag baralangade åt Etixx Ski Team och fotade lite. Jag passade även på att träna en hel del. Men om jag ska skriva om hela veckan i Sälen så kommer jag kunna skriva en hel bok, vilket jag inte känner att jag orkar just nu. Därför kommer det en "bildbomb" istället!

Underbara förhållanden i Smågan 
Snygg bild på mig från ett av passen
Underbara förhållanden igen
Martin visar hur han tänker se ut i spåret, Jonas vet jeg inte riktigt vad han gör...
Kalle kollar så att allt blir rätt när Jonas vallar
Etixx Ski Team - Vasaloppet
Team Coop - Vasaloppet
Grabbarna i Etixx Ski Team efter Halvvasan (2:a, 3:a & 5:a)
En selfie innan ett 4h pass
Majkens målgång - halvvasan
Majken fotar sina skidor
Etixx Ski Team innan Halvvasan
Skidtester
Vasaloppet 2015
Vasaloppet 2015
Vasaloppet 2015


Väl hemma så hann jag med några träningspass på rullskidor innan jag insjuknade i världens j*vla förkylning.. Inte jättekul, men sånt är livet. För att bli av med det så fort som möjligt så åkte jag till specialistläkarna och fick antibiotika. Den har gjort det den ska och nu är jag tillbaka igen. 


Nu känner jag ändå att jag måste skriva av mig lite skit, även om jag kanske inte borde. Men jag är ju känd för att säga vad jag känner osv. 
Jag har gått upp 10 kg sedan jag började äta mina ångestdämpande och antidepressiva tabletter. Vilket jag inte har mått så bra av. Jag hade ett stort problem när jag började med medicinerna, och det var att jag hade ätstörningar. Det kunde gå dagar utan att jag åt. För att bota detta fick jag då min medicin som skulle öka min matlust - ja ni fattar. Den ökade så in i bänken. Jag flög upp 7 kg på 6 månader och dom sista 3 har kommit den senaste tiden då jag opererades och har varit sjuk mm. Det här har gjort så att jag nu har beslutat mig för att lägga medicinen åt sidan och försöka jobba med mig själv. Min nya medicin blir träning och rätt mat. Jag kommer att få hjälp med detta nu när jag tränar såpass mycket. Det känns både bra och dåligt att jag har slutat med medicinerna. Jag känner att jag har blivit mycket mer känslosam och tål inte alls mycket innan det brister. Allt smågnabb tär på mig just nu.. Men jag kan inte låta medicinerna förstöra min fina viktresa mot min drömkropp. 
Jag kämpar vidare och hoppas att folk runt omkring kan acceptera situationen och hjälpa mig med det här.

Jag har även hunnit anmäla mig till Årefjällsloppet 35. Det går nästa fredag i Åre eller Vålådalen, troligtvis Vålådalen. Jag är osäker på om det kommer att bli original distansen 35 km nu när loppet troligen flyttas. Men jag är iallafall anmäld till loppet och hoppas att inte biverkningarna av att jag slutat med mina mediciner ska sätta stopp för mig. Jag har nämligen tappat balansen och ser inte klar när jag anstränger mig. Vilket är jobbit när man åker skidor. 
På lördagen går Årefjällsloppet 75 (det stora). Där ska jag hjälpa Etixx Ski Team att langa dricka, precis som jag gjorde under vasaloppet. Det ska bli spännande.
Lördagen kommer att avslutas med en bankett och prisutdelning. 


Nu ska jag nana kudden så jag är pigg imorgon, så jag orkar träna ett gött pass och göra mamma glad (städa). Godnatt!


BTW
Jag har gått ner 2 kg den senaste veckan med rätt träning och rätt mat - utan medicinerna!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar